Voeding met basenoverschot

(pH-waarden)

Aardappelen
Aardbeien
Abrikozen
Ananas
Andijvie
Appelen
Avocado
Bananen
Bisschuit
Bieslook
Bleekselderij
Bloemkool
Boerenkool
Bramen
Broccoli
Champignons
Cichorei
Citroenen
Dadels
Druiven
Frambozen
Granaatappel
Grapefruit
Groene kool
Honing
Karnemelk
Kastanje
Kersen
Ketjap
Knoflook
Kokos
Komkommer
Koolraap
Koolrabi
Krenten
Kruisbessen
Kwark
Maïs
Mandarijnen
Melk
Meloen
Mierikswortel
Molsla
Morellen
Oliën koudgeperst onverhit
Papya
Paprika
Passievrucht
Pastinaak
Wortelen
Peren
Perziken
Peterselie
Peulen
Pompoenen
Postelein
Prei
Pruimen
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rammenas
Bieten
Rode kool
Slagroom
Rozijnen
Savooien kool
Schapenmelk
Schorseneren
Selderij
Sinaasappel
Sla
Snijbonen
Sojabonen
Sperziebonen
Spinazie
Spitskool
Tomaten
Uien
Veldsla
Venkel
Vijgen
Witte kool
Zuring
Zwarte bessen
+2
+7,2
+2,6
+38,6
+6,6
+14
+2
+11
+6
+5
+10,4
+8
+3
+10,5
+8
+4,2
+5
+3,2
+10
+9,6
+3
+6
+3,5
+10
+3
+3
+2
+12
+7
+38
+10
+4
+31
+10
+6
+5
+5,5
+3
+2
+5,7
+2
+7,5
+4
+18
+4
+5
+5
+8,5
+9
+10
+3
+8,2
+8
+3
+3,2
+10
+7
+5
+7,3
+10
+5
+39
+12
+4
+3
+25
+3
+2
+2
+11
+9
+14
+9
+38
+12
+28
+16
+14
+3
+14
+5
+28
+6
+5
+2