Voeding met zurenoverschot

(pH-waarden)

Aardperen
Amandelen
Artisjok
Asperges
Bak-/braadvet
Bessensap
Boter
Bouillonblokjes
Bruine bonen
Cacao
Chocolade
Eend
Eenden-ei
Kippen-ei
Erwten
Gehakt
Geitenvlees
Gerst
Gierst
Groene erwten
Haas
Halvarine
Ham
Hangop
Haring
Haver
Hazelnoten
Kaas
Kabeljauw
Kalfsvlees
Kalkoen
Kapucijners
Karper
Kelp
Kip
Knäckebröd
Koffie
Konijn
Kreeft
Lamsvlees
Lever
Leverpastei
Levertraan
Linzen
Witlof
Makreel
Margarine
Mayonaise
Mosselen
Oesters
Olie verhit!
Olijven
Paardenvlees
Paling
Patrijs
Pekelvlees
Pinda’s
Platvis
Reuzel
Rogge
Rookvlees
Rundvet
Rundvlees
Rijst
Sardines
Schapenvlees
Schelvis
Slasaus
Snijbiet
Spek
Spiering
Spruitjes
Stokvis
Sukade
Tarwe
Tuinkers
Varkensvlees
Vermicelli
Vla
Vlierbes
Volkorenbrood
Walnoten
Witte bonen
Witbrood
Wijn
Yoghurt
IJs
Zalm
-10
-1
-4,3
-1
-50
-3
-4
-5
-4
-5
-8
-10
-25
-25
-4
-20
-15
-9
-9
-4
-15
-15
-20
-5
-3
-10
-2
-10
-3
-35
-10
-4
-3
-5
-25
-5
-8
-10
-5
-5
-10
-20
-40
-10,5
-2
-7
-11
-40
-5
-5
-50
-3,8
-20
-30
-10
-20
-10,6
-5
-50
-11
-20
-50
-23
-15
-3
-10
-20
-20
-2
-50
-3
-13
-3
-2
-8
-2,3
-23
-5
-6
-3
-6
-8
-2
-11
-3
-3
-3
-5