Waarom geen witte suikers

De volgende beschavingsziekten worden rechtstreeks in verband gebracht met geraffineerde suiker, waaronder dus witte suiker:

ADD – ADHD (Hyperactiviteit) – Agressiviteit – (Neiging tot) Alcohol en drugsverslaving – Allergie – Arteriosclerose – Artrose (Gewrichtsontsteking) – Astma – Auto-immuunziekten – (uitputting) Bijnieren – (verhoogde hoeveelheid) Bloedvetten als cholesterol – Candida-syndroom – Cariës (tandbederf) – (grotere kans op) Cataract – Chronische vermoeidheid – Concentratieproblemen – Depressiviteit – Dementie – Fibromyalgie (weke delen reuma) – (Neiging tot) flauwvallen – Fructose intolerantie – Galstenen – (verminderd) Gezichtsvermogen – Hart- en vaat ziekten – (versnelde) Hartslag – Hooikoorts – Hyperactiviteits syndroom – Hypertensie (Hoge Bloeddruk) – Hyperglycaemie – (Chronische en reactionele) Hypoglycaemie – (Verminderde) Immuniteit – Incontinentie (bedwateren) – Insuline resistentie – Jeuk – Jicht – Kanker – Leerproblemen – Leverbelasting en -verzuring – Maag en Duodenumzweren – (overdreven) Maagzuurafscheiding – Maillardreactie (zie verder) -Multiple Sclerose – (allerlei) Ontstekingen – Osteoporose (Botontkalking) – Ouderdomsdiabetes – Overgewicht – Postviraal-syndroom – Premenstrueel-syndroom – Prikkelbaarheid – Reumatoïde Artritis – Schimmelinfecties – Slapeloosheid – Suikerverslaving – (problemen met) Transpiratie – Vaginale infecties – Verkoudheden met veel slijmproductie – (vermindering) Weerstand – Ziekte van Alzheimer – Zwakte algemeen

Al deze ziekten en kwalen nemen gelijkmatig toe met de toename van het gebruik van witte (geraffineerde) suiker.

De gewaarwording voor andere smaken vervlakt of wordt zelfs geheel verdrongen. Gevolg is minder afwisseling in onze voeding. Je proeft het toch niet meer! Geraffineerde suiker is een product wat is geïsoleerd van al zijn begeleidende natuurlijke stoffen! (vezels – water – mineralen – vitaminen – natuurlijke kleurstoffen – gommen etc.)

Om geraffineerde suiker te krijgen moet men:

  1. wassen
  2. snijden
  3. malen
  4. walsen (persen)
  5. filteren
  6. centrifugeren
  7. klaren
  8. carbonatatie (fosfatatie) toepassen
  9. indikken door verdamping
  10. ontkleuren (m.b.v. verkoolde koeienbeenderen)
  11. ionenuitwisseling met een hars
  12. verder indikken door evaporatie
  13. kristallisatie
  14. centrifugeren 2e keer
  15. drogingproces (behandelen met antischuimmiddel – behandelen met formaldehyde – verzuren met zwaveldioxide – toevoegen van hardheidsstabilisator – schonen m.b.v. blauwzuur ..e.a. zijn in dit verhaal nog vergeten.)