Cakra’s

In de toekomst komt er één geneeskunde waarbij zowel de reguliere westerse aanpak als de oosterse additieve aanpak samen gaan.
De acupunctuur werkt namelijk op datgene wat (nog) niet geheel zichtbaar is te maken, namelijk de energie. Deze energie kennen wij als meridianen (of Nadi) – de Aura (het energieveld.  etherisch en astraal lichaam,  Buddisch en Atmisch lichaam,  of mentaal en causaal lichaam) en de Cakra’s. Chakra’s zijn een zevental grote energie centra op de centrale as van ons lichaam. Deze Cakra’s zijn net zeven grote acupunctuurpunten. Je kunt ook zeggen dat de acupunctuurpunten een stel kleine Cakra’s zijn.

De reguliere en additieve geneeskunde werken dus beide op een totaal ander gebied en kunnen elkaar dan ook alleen maar versterken.
Uit onderzoeken waarbij zowel medicijnen als Chinese kruiden werden toegediend bleek dit al. Bij Angina Pectoris (hartprobleem) scoorden zowel medicijnen als kruiden apart gegeven 78% verbetering. Samen gegeven kwam dit  percentage op 97% verbetering. Ook met andere problemen lijkt dit zo te gaan.

Zo kan elektrische stroom door naalden worden geleid, waarbij je ziet dat de Chinese acupunctuur is verbonden met de westerse technieken van elektriciteit.

In de acupunctuurtheorie worden Yin en Yang, de meridianen,  de Chinese klok (Wet), de seizoenen (de cycli), de vijf veranderingsfasen (of vijf elementen) en ook wel de I Ching gebruikt voor onderzoek en uitleg. Zelfs elk acupunctuur punt heeft zijn eigen naam en betekenis.