Anahata cakra of hartcentrum

Deze cakra bestaat uit 4 in elkaar passende ‘bollen’van energie. Deze bollen staan hier voor de 1e t/m 4e cakra (aarde ‘ water ‘ vuur en lucht). De cakra bevindt zich in de hartstreek van achter gezien t.h.v. De 4e en 5e borstwervel en van voren gezien dus achter het borstbeen. Het cakra wordt ook wel het 4e cakra of lucht cakra genoemd.

In de buurt van dit cakra is een speciaal hulpcentrum of hulpcakra de Kalpa taru cakra (boom van de wens). Dit cakra heeft een directe verbinding met de kruincakra. Alleen vanaf het moment dat iemand zijn hartcentrum open heeft, spreekt men van een yogi, of yogini.

Ook binnen de acupunctuur kennen we 2 functies. De hartfunctie met hartmeridiaan en de hartconstrictor functie met zijn eigen meridiaan. Deze 2e is weer een hulpfunctie van de eerste.

De acupunctuur kent ook hier enkele punten die van belang zijn voor de hartcakra. Ren mai 16 (punt van innerlijke pijn) ‘ ren mai 17 (punt van gevoel) ‘ du mai 11 (openstaan voor wat een ander je te melden heeft) ‘ hc 6 (punt eigen levenskracht)
De meridianen van drieverwarmer (bovenste deel vnl) ‘ nieren ‘ hart ‘ long en hartconstrictor zijn vooral van belang.

Andere zaken die helpen. Laat je masseren, verwen jezelf, stel je open voor schoonheid, ga liefdevol met alles en iedereen om.