Vishudda cakra of keelcentrum

Deze cakra bestaat uit 5 in elkaar passende ‘bollen’ van energie. Die staan nu voor de 1e t/m 5e cakra (aarde ‘ water ‘ vuur ‘ lucht en ether). De cakra bevindt zich achter de schildklier tot aan de schouderpunten. Het cakra wordt ook wel het 5e cakra of de fontein van de eeuwige jeugd of strottenhoofd cakra genoemd.

Grote wijzen uit de oudheid, als methusalem zijn honderden jaren oud geworden, omdat dit centrum een zeer sterke ether energie kan leveren. Ook mensen uit de karpaten en de oeral of uit een ander hooggebergte blijken in de praktijk veel ouder te worden. De grotere hoeveelheid ether ter plekke is daar voor verantwoordelijk.
Functie van dit cakra vooral de expressie (spraak).

Binnen de acupunctuur zie je vooral de volgende punten in relatie met dit cakra:
Ren mai 22 (naar buiten brengen wat er in je leeft) – ren mai 23 (punt van de eigen stem, de stem die spreekt vanuit het hart.) ‘ du mai 14 (punt van de kracht om je vanuit je gehele wezen te uiten) ‘ mg 12 en lg 7 met long ‘ hart en maag meridiaan.

Schilderen ‘ schrijven ‘ tekenen ‘ je uiten. Ook luisteren naar muziek met duidelijke zang en lezen zijn middelen dit cakra te voeden.