Fenomenaal effect van acupunctuur

Sinds 1977 werk ik met Acupunctuur. Vanaf het begin was er direct de gehele week werk in de acupunctuur en dus ook snel veel ervaring op te doen. Wat echter fenomenaal is, zijn effecten bij littekens.

Een litteken kan de normale doorstroming van energie verstoren, stagneren of blokkeren. Het gevolg mag duidelijk zijn. Er ontstaan klachten ter hoogte van het litteken of op een logische plek ten opzichte van het litteken, maar ook op een helemaal niet logische plek ten opzichte van het litteken.

Ik zie allerlei klachten optreden, vaak met pijn, ook kramp, hoofdpijnen, duizeligheid, niet zwanger kunnen worden, misselijkheid, slapeloosheid, werkelijk van alles. Na behandeling van het litteken op een voor de acupunctuur simpele wijze lost de blokkade op en daarmee de klachten. Er zijn mensen geweest in de praktijk die al ruim 60 jaar klachten hadden. Na een simpele litteken behandeling was het weg. Dan sta je toch even te kijken.

Littekens kunnen van operaties of ongelukken zijn. Ook in de kaken zijn wel wat littekens ontstaan door behandeling bij de tandarts.

Een keizersnee die horizontaal is gemaakt, kan meer storen dan een keizersnee welke verticaal is gemaakt. Littekens die moeilijk zijn genezen bv met infecties zijn verdacht. Een litteken stoort niet altijd! Het is ook niet het gehele litteken wat stoort, maar soms slechts een millimeter.

  • Een hardloper met litteken aan de buitenkant hiel links na een operatie kreeg later pijnklachten tijdens hardlopen aan de andere hiel. Men kon niets vinden, maar de klachten bleven. Behandeling van het litteken van de linker hiel haalde de problemen weg.
  • Een voetballer hield rond de enkel het probleem van vocht na ongeveer 200 meter hardlopen. Hij kwam hier niet van af. Na een half jaar meldde hij zich bij ons en na behandeling zijn de klachten weg gebleven. Na 6 weken trainen werd hij weer opgenomen bij de selectie.
  • Een mevrouw met eczeem rond de wenkbrauwen merkte dat de klachten verdwenen na behandeling van een litteken op de rug. Een andere dame kreeg haar smaak terug na behandeling van een litteken onder de borst.
  • Een schilder kwam van zijn schouderproblemen af na behandeling van een litteken op de duimmuis. Hij had daar een stuk glas in gehad. Zo kunnen we doorgaan. Fenomenaal toch.
  • Pas nog een tennisleraar. Eén behandeling en rugklachten en liesprobleem weg. Klachten bleven aanwezig na andere therapieën.

Bedenk steeds zelf wat het beste bij je past. Voor iedereen is dit wat anders. Medicijn, operatie, oefenen, manuele therapie of wat dan ook, maar bedenk bij littekens ook de mogelijkheid van de acupunctuur, het zou toch eens helpen……