Genezing

Genezing komt van binnen uit. Het zelf genezend vermogen van de mens zorgt uiteindelijk voor genezing, ongeacht wat voor therapie of behandeling wordt toegepast.

Het is wel zo dat behandelingen het voor het lichaam eenvoudiger kunnen maken om te kunnen genezen. Dus operatief ingrijpen of medicijn, alsmede alternatieve therapieën helpen wel door obstakels weg te nemen, voor de genezing van binnenuit. Het is vaak ook levensreddend en bitter noodzakelijk om in te grijpen!

Het zou dus dom zijn een behandeling te weigeren tijdens het ‘wachten’ op genezing.

Net als die gelovige man bijvoorbeeld, die verrast werd door een overstroming. Terwijl het water rondom zijn huis stijgt, slaat hij aan het bidden, in de overtuiging dat de Heer hem zal redden. Uiteindelijk moet hij op het dak van het huis gaan zitten, maar hij blijft stug door bidden.

Twee mannen in een roeiboot komen langs het overstroomde huis en bieden hem hulp aan. De man weigert. ‘De Heer zal me redden,’ zegt hij. Later, als het water al tot zijn knieën komt, komt er een motorboot langs die ook hulp aanbiedt. ‘Nee, dank U,’ is het antwoord, ‘Ik vertrouw op de Heer als mijn redder.’ Tenslotte vliegt er een helikopter van de nationale reddingsdienst over, die een touwladder laat zakken. Hoewel het water nu tot zijn nek staat, wuift de man de helikopter weg. ‘De Heer zal me redden, ‘ roept hij naar de redders. Vlak daarna komt het water echter tot boven zijn hoofd en na een korte strijd verdrinkt hij.

Het volgende moment is hij in de Hemel en staat hij voor zijn schepper. ‘Waarom hebt U mij niet gered, Heer?’ Mijn vertrouwen in U heeft nooit gewankeld. ‘Waarom hebt U mij laten vallen?’vraagt hij. ‘Jou laten vallen?!’ vraagt de Heer. ‘Ik heb je een roeiboot gestuurd. Ik heb je een motorboot gestuurd. En uiteindelijk heb ik je nog een helikopter gestuurd. Wat wilde je nog meer?’