Antirook programma

De beste manier om te stoppen met roken is, wanneer u zelf bewust bent geworden van het negatieve effect en stopt zonder hulp, puur op overtuiging! Dit is erg moeilijk, vanwege het verslavingseffect.

Programma

  1. Eerst moet u zich bewust zijn, zeker weten tussen de oren, dat u wilt stoppen met roken.
  2. Vanaf dat moment verminderd u langzaam aan het aantal sigaretten, dat u per week rookt. Het is belangrijk geen aantal vast te leggen en geen tijds moment vast te leggen. Op die manier bent u vrij om af en toe niet verder te minderen gedurende een aantal weken.
  3. Bent u zover verminderd, dat u zelf echt wenst te stoppen. Meent u echt er klaar voor te zijn, (tot nu toe heeft u het zelf gedaan!) dan kan acupunctuur u helpen om de behoefte weg te halen met 3 simpel geplaatste naaldjes.
  4. Dus?afspraak maken! 24 uur vóór die afspraak geen enkele sigaret roken! Dit is nodig omdat de acupuncturist dan de punten kan zien, die nodig zijn om te kunnen stoppen.
  5. De behandeling. u heeft 24 uur gestopt. Er worden 3 naaldjes in het oor gezet en u krijgt uitleg omtrent het effect, het onderzoek en de rozijnen. Ja? U moet zorgen voor een doosje rozijnen. Dit heeft te maken met trek in zoet en snoepen na het stoppen.
  6. Na de behandeling heeft u nog 5 ½ uur trek om te roken. Dit komt omdat de antistoffen tegen nicotine 5 ½ uur werken. Na die 5 ½ uur heeft u 85 % kans geen behoefte meer te hebben. Ook een 2e behandeling geeft 85 % kans. u slaagt dus zeker in 1 tot 3 behandelingen.
  7. U krijgt ook uitleg omtrent de weken en maanden erna. Er is nog zo iets als een flash back, waarbij u zonder erg ineens een sigaret tussen de lippen heeft op een reunie bijvoorbeeld
  8. Het is niet nodig om gewoontes als koffie gebruik , alcohol gebruik,  thee of andere te gaan veranderen tijdens het stoppen met roken programma. Het is makkelijker 1 ding tegelijk aan te pakken. Houdt de rest dus hetzelfde.
  9. Tijdens de behandeling krijgt u uitleg. Wat doet u met die rozijnen en waarom (punt 5) Wat doet u die 5 ½ uur na de behandeling, want u heeft dan beslist nog trek (punt 6). Hoe gaat u om met een flash back en hoe zit dat (punt 7).