Baunscheidt therapie

Wanneer je ziet, dat je eigen zoon van 3 jaar binnen een kwartier van zijn oorpijn af is d.m.v. de Baunscheidt methode, dan ga je dit zelf bestuderen en toepassen.

Sindsdien, nu al weer zo’n 25 jaar, blijkt dit een fantastisch hulpmiddel te zijn bij allerlei ontstekingen. Het is een huidafleidings therapie. Door 1 of meerdere tikjes tegen de huid met een apparaatje met naaldjes (dit duwt de huid 1 tot 2 mm in en veert weer terug) + indeppen met speciale olie, ontwikkelt zich een kleine lokale huid irritatie, die de ontsteking van binnen naar buiten trekt. Ideaal bij oor ontstekingen – maagzweren en verschillende pijnklachten waar infectie of ontsteking een rol speelt.

Er ontstaat lokale roodheid van de huid (betere doorbloeding) – er blijkt een lymfdrainage effect op te treden – de immuniteit versterkt – organen worden gestimuleerd actiever te werken (darmen – longen – lever en nieren vooral) – hormonale systeem reageert e.a. Deze therapie vorm is ontwikkeld door Carl Baunscheidt, geboren 1809 in Westfalen – Duitsland. Hij studeerde natuur- en geesteswetenschappen. De heer Baunscheidt deed meerdere uitvindingen. Hij kreeg last van klachten aan zijn armen en handen en ook had hij last van jicht aan zijn grote teen. Door een muggenprik herstelde hij van zijn jicht. Dit was voor hem een openbaring en hij begon een apparaat te ontwikkelen waarmee hij die muggenprik kon nabootsen. Ook maakte hij een olie van kruiden om in de openingen te wrijven, zodanig, dat ze een gelijke reactie geven als de muggenprik. Zijn methode werd wereld beroemd. Goede effecten zijn behaald bij pijnklachten waar ontstekingen of infecties een rol speelden.