Esoterische Acupunctuur

Esoterische Acupunctuur: wat is het, wat kun je ervan verwachten en hoe gaat dat met behandelen.
Esoterische (of transpersoonlijke) acupunctuur is een vorm van acupunctuur die gebruik maakt van de kennis van de oude traditionele tradities zoals Ayurveda, Raja Yoga, Qigong, meditatie en Acupunctuur. Bewustzijn is de kern in Esoterische Acupunctuur. Het is een vorm van acupunctuur die bedoeld is ondersteuning te geven in spirituele en energetische groei naast genezing.

Hoe er ook wordt behandeld, waarmee we ook behandelen, het gaat er om bewust te zijn over de mogelijke oorzaken van je klachten. Samen met de behandelaar is het van belang te komen tot veranderingen in ons dagelijkse leven, zodanig, dat het effect gezondheid is, spirituele groei en verdere geestelijke ontwikkeling.

Esoterische Acupunctuur helpt een stabiele balans te verkrijgen van lichaam, ziel en geest, die ook in harmonie is met de omgeving. Dit kan leiden tot verdere ontwikkeling, omdat door die harmonie onbekende vermogens naar boven komen. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van patronen. Naalden worden in diverse patronen, symmetrisch rond cakra’s neergezet. Er is een veelvoud van werkingen in alle velden van onze energie lichamen. De patronen zijn geometrisch in de vorm van driehoeken, vierkanten, pentagrammen e.a. zoals de heilige symbolen die door de mensheid in eeuwen zijn ontwikkeld. Ook lijken de patronen soms op mandala’s, of de Kabbalah. De gebruikte punten zijn gebaseerd op de principes van de acupunctuur, de Kabbalah, het Cakra systeem, en de traditionele spirituele kennis van Raya Yoga en Ayurveda.

Voorafgaand aan de behandeling en ook gedurende de behandeling worden meditatie oefeningen gedaan. Visualisaties rond de naaldpatronen kunnen deel uit maken van die meditatie. (Eén van de belangrijkste wetten in de Esoterische Geneeskunde is ‘energie volgt gedachte’. Visualisatie is een eerste stap om energie te richten. Dit gaat niet direct. De eerste zwemlessen zorgden er niet voor dat je kon zwemmen, maar herhalen en blijven oefenen wel.

Gevolgen van Esoterische Acupunctuur zijn ook een betere verbinding met het veld, waardoor de informatie uit dat veld continue tot ons blijft komen. Esoterische Acupunctuur heeft effect op het gezond maken van ons energielichaam.