Esoterische Acupunctuur


Binnen de acupunctuur zag in 1999 het boek ‘Esoteric Acupuncture Gateway to Expanded Healing’ het licht. Door mijn Acupunctuur- en Raja Yoga opleiding was het voor mij een en al herkenning. Het lijkt dus nieuw (1999) maar is juist heel klassiek en heel oud van oorsprong. Esoterische Acupunctuur gaat nog terug vóór het ontstaan van de Klassieke Acupunctuur, ruim 5.000 jaar geleden.

De term ‘Esoterische Acupunctuur’ is gekozen vanwege de basis van het werk, die een synthese is van die Klassieke Esoterische Wijsheid en de Klassieke Traditionele Chinese Acupunctuur.

Binnen de Esoterische Acupunctuur herken je elementen van het:

  1. Hindu Chakra Systeem
  2. de Heilige Geometrie
  3. de Kabbala
  4. Ayurveda
  5. Yoga
  6. de Tibetaanse Filosofie van Djwhal Khul
  7. de Theosofische concepten van Blavatsky
  8. de kwantum en superstring fysica.

Waar de Klassieke Acupunctuur stopt, begint de Esoterische Acupunctuur. Om een beetje te begrijpen wat Esoterische Acupunctuur doet is het volgende korte stukje van belang:

Ons lichaam bestaat uit lichaam ziel en geest. (of fysieke, etherisch, astraal en het Zelf) Klassieke Acupunctuur heeft vnl. effect op het fysieke lichaam en het etherische lichaam. Esoterische Acupunctuur ook op het astrale lichaam en het Zelf in verbinding met de kosmos.

Van de kosmos is door de kwantum mechanica bekend, dat die kosmos o.a. energie en informatie is. Informatie die geen tijd kost om ergens te komen, maar overal IS.

Esoterische Acupunctuur helpt de verbinding met U eigen informatie te herstellen of verbeteren. Tevens zal gedurende behandelingen worden aangegeven wat u zelf kunt doen om die verbinding te onderhouden.

Wanneer die verbinding goed is, betekent dat een continue ‘downloaden’ van informatie in al de boven genoemde lichamen. U cellen weten dan wat te doen. Eigen zelf genezend vermogen (immuniteit) is die energetische verbinding. Hierdoor steeds aanpassingen aan uw omgeving.

 In de V.S. bestaat een lijst met daarop de namen van Acupuncturisten die bekend zijn met de Esoterische Acupunctuur. Ik sta vermeld bij de Practitioners en bij de Teachers.