Publiatie – Leven in Harmonie met onze voeding     


In het Oosten werd al duizenden jaren voor Christus gezegd dat je je gezondheid kunt behouden door één te zijn met de natuur en het universum. Men spreekt er van TAO. Tao is de bron van Yin, Yang (1)  en Harmonie. Tao is een manier van leven; de weg die je bewandeld vanaf geboorte tot sterven. Men deed dit destijds in overeenstemming met de natuurwetten; de verandering van de  seizoenen, de ritmes van dag en nacht etc., want dan was er een grote kans gezond te blijven en lang te leven. Men zag de hemel als bron waarvan men afhankelijk was, men had geen invloed op het weer, geen invloed op de duur van de seizoenen; geen invloed op de bron. Men leerde omgaan met die veranderingen.

De huidige praktijk (voeding)
Kunnen we in deze tijd nog op die oude manier leven. Is die harmonie nog mogelijk? In Zwitserland adviseerde de wetenschapper Dr. A.W. Dänzer (2) zijn kennissen gezond te gaan eten, waarop hij de vraag kreeg wat dan wel gezond eten is en waar haal je dat? Hij vroeg zich af hoe hij aan mensen duidelijk kon maken wat gezond is en wat niet. Hij nam deze vraag ook mee in zijn dagelijkse meditatie. Hierdoor kreeg hij inzicht in hoe onbewust mensen over de voeding zijn, en hoe onbewust men omgaat met voeding.

Het werd hem duidelijk dat de belangrijkste eigenschappen voor mensen die met voeding werken zuiverheid en liefde behoren te zijn. Door de onderzoeken van Dr. Emoto (3) zag hij hoe belangrijk de kwaliteit van water daarbij is. Water is informatiedrager.  Dr. Emoto werkt met water uit beken, rivieren, maar ook met kraanwater van verschillende locaties. Hij bevriest het water en laat het daarna langzaam ontdooien. Bij een temperatuur van -7 graden maakt hij foto’s. Er blijken dan allerlei verschillende kristalvormen te ontstaan. Invloeden van muziek, emotie, omgevingsruimte en aandacht maken dat de kristallen er anders uit zien. Hieronder bij de woorden liefde en idioot ziet u duidelijk wat voor verschil dat maakt. Deze woorden waren op verschillende glazen water geplakt.

Liefde

Idioot

De enige manier om voor goede voeding voor zijn cliënten te zorgen was zelf die voeding te gaan verbouwen op de manier die hij had gezien tijdens zijn meditatie.

Hij geeft nu leiding aan een groot bedrijf waar Biodynamische Voeding wordt geproduceerd. Biodynamische voeding houdt rekening met de ritmes van de natuur en de kosmos. Dr. A.W. Dänzer noemde in dit verband Rudolf Steiner als de eerste die biodynamische voeding had omschreven. Net als Dr. Emoto wilde hij aan iedereen laten zien, dat de voeding, geproduceerd op die manier beter was dan Junk Food of voeding vanaf steenwol.

Na jaren studie is hij er in geslaagd een methode te ontwikkelen (Soyana-Methode-(4)) om de kwaliteit van voeding zichtbaar te maken.

Van het voedingsmiddel wordt via een gestandaardiseerd protocol een vloeistof gemaakt die de eigenschappen van dat voedingsmiddel draagt. Ook de energetische eigenschappen worden zichtbaar (4).

Niet biodynamisch Gen technisch veranderde soja

Niet biodynamisch Gen technisch veranderde soja-drank

Biodynamische soja drank

Biodynamische soja

Er ontstaat een beeld wat overeenkomt met de kwaliteit. De mineralen ordenen zich tot prachtige beelden wanneer de voeding biodynamisch is. Is de voeding niet biodynamisch, dan is dit ook zichtbaar. In dit beeld zie je duidelijk dat de energie voor ordening ontbreekt. Het blijkt van groot belang te zijn hoe we met voeding omgaan van het moment van zaaien tot het moment dat het op ons bord ligt. Bij bovenstaande foto’s koop je toch liever de beide biodynamische soja producten?

Haver Biodynamisch

Haver  Niet Biodynamisch

Spiritualiteit in de praktijk is o.a. biodynamisch eten. Het was voor onze zintuigen niet zichtbaar.

Dr. Dänzer heeft het zichtbaar gemaakt. Hij wil op voeding in Zwitserland een etikettering invoeren waarop deze foto’s staan en kwaliteit ook zichtbaar is in de winkels. Van regeringszijde en andere instanties is er (nog) geen medewerking. Hij denkt het zelf niet mee te maken dat dit werkelijkheid wordt.

Op dit moment zie je op het etiket slechts een rijtje mineralen, koolhydraten, vetten, suikers en eiwitten staan. Wanneer je biodynamisch wilt eten let dan op de producten van DEMETER. Is iets niet biodynamisch verkrijgbaar dan biologisch (EKO).

  1. Yin – Yang en Harmonie. Yin en Yang zijn de twee tegengestelde polariteiten waar wij hier op aarde mee te maken hebben. Voor alles is een andere pool te bedenken. Zijn die redelijk in balans, dan spreken we van harmonie. Het gaat om onze reactie op alle veranderingen en omstandigheden om ons heen. Blijven we in balans of niet. In de huidige tijd haalt stress de mens uit zijn ritme. Stress kost Yin energie. De balans slaat dan door naar Yang. (zie ook bij Wikipedia)
  2. A.W. Dänzer geboren in 1947 in een dorpje vlak bij Zürich, studeerde Rechten en Wetenschappen aan de Universiteit van Zürich. Hij richtte een werkgroep op met als doel te oriënteren op verandering van de oude landbouwpolitiek van chemie en industrie naar een meer gezonde ecologische en biologische landbouw. Tijdens 2 jaar in de bergen met meditatie kreeg hij grote inzichten, die hij in de praktijk wilde brengen. Via gewassen verbouwen, bewerken en verkopen ontstond Soyana. Dit lifevisionlab was de basis van waaruit hij de onzichtbare kracht van levensmiddelen zichtbaar heeft gemaakt. In zijn boek is dit met prachtige foto’s ge?llustreerd. “Die unsichtbare kraft in Lebensmitteln” BIO und NICHTBIO im vergleich. ISBN 978-3-905158-15-1
  3. Masaru Emoto is geboren in Yokohama, in Japan, in juli 1943. Hij is afgestudeerd aan de vakgroep Humanities and Sciences van de universiteit van Yokohama, met als specialisatie internationale betrekkingen. In 1986 richtte hij in Tokio de IHM Corporation op. In oktober 1992 ontving hij van de Open International University een graad als doctor in de alternatieve geneeskunde. Vervolgens maakte hij in de Verenigde Staten kennis met het concept van microclusterwater en Magnetische Resonantie Analyse (MRA-technologie). De ontdekkingsreis naar de mysteries van water was begonnen. http://hado.com/ihm/water-crystals/
  4. De Soyana-methode is de manier van Dr. Dänzer vleesalternatieven aan te bieden, biologische voeding te produceren en aan te tonen wat de kwaliteit ervan is. Een druppel wordt op een reageerglas gedaan tot het droog is, wat een nacht duurt, en daarna onder de microscoop bekeken en gefotografeerd, omdat tijdens het onderzoek de vloeistof opdroogt afhankelijk van de krachten en energie in die voeding krijg je een duidelijk verschillend beeld te zien. Principes: bio-kwaliteit, plantaardige producten, energetisch van hoge waarde, bewustzijn. soyana.chwww.vegelateria.ch en www.bio-nichtbio.info

Wim Voorbij

Gepubliceerd in Verwachting *23e jaargang nr. 86* maart – mei 2018