Fenomenaal effect van acupunctuur


Dit zou iedereen moeten weten!

Acupunctuur na val, schop, klap of stoot 
Indien binnen 24 uur na het optreden van zo’n blessure wordt behandeld met acupunctuur, dan zal de (energie van die) blessure niet verder ontwikkelen. Onze weerstand kan de energie van zo’n blessure 24 uur tot 48 uur tegenhouden. Het hangt van de kracht van de blessure en de eigen weerstand af, hoelang dit per persoon en per situatie is. Bij breuken is de klap te ernstig om acupunctuur te gaan doen. Hier is met spoed richting ziekenhuis het beste.

Na die 24 uur tot 48 uur zal de weerstand niet meer in staat zijn de energie tegen te houden en komt de blessure dieper. Je ziet dan blauwe plekken en zwelling bij ernstige kneuzingen optreden met pijn en gestoorde functie. Een voorbeeld is de ribkneuzing die men soms pas na enkele dagen voelt.  Wanneer het lukt in die situatie binnen 24 uur Acupunctuur te doen, dan zul je verbaasd zijn over het effect. Als ondersteuning wordt het Homeopatisch middel Arnica C30 (korreltjes), meegegeven.

De behandeling
Op de aangedane plek worden lokaal op de pijnpunten oppervlakkig naaldjes gezet. De naaldjes worden slechts gezet en niet bewogen of gedraaid. Daarnaast worden enkele punten op ‘afstand’ van de aangedane locatie gezet. Tijdens de behandeling wanneer de naaldjes 10 minuten staan mag licht worden bewogen met het aangedane lichaamsdeel. Na ongeveer een half uur gaan de naaldjes er weer uit. Er vallen vaak tijdens de behandeling al enkele naalden uit omdat ze zijn uitgewerkt.

U zult merken dat vanaf dat moment de genezing is begonnen. Wat niet ontstaat (na 48 uur) hoeft niet te worden genezen, dus meestal kun je dezelfde of de volgende dag normaal pijnvrij bewegen! Zelf heb ik dat 2 keer meegemaakt en bij mezelf kunnen ervaren en voelen hoe dat werkt.

Fenomenaal, een onderzoek over dit fenomeen gaat komen.