Gezondheid


Gezondheid is vooral de mogelijkheid van ons lichaam zich steeds aan te passen aan de veranderde omstandigheden om ons heen. Gezondheid is een harmonie met ziek zijn. Niets is alleen aanwezig hier op aarde. Alles heeft een harmonie met iets anders. Het is met Gezondheid echter wel zo dat je bepaalde prikkels kunt geven waardoor je eigenlijk steeds gezond blijft en niet ziek hoeft te worden. Alles is mogelijk voor diegenen die sterk kunnen visualiseren en mediteren, WETEN en sterk geloof in eigen kunnen hebben, dromen hebben en veel gevoel voor liefde. Gezondheid gaat over een harmonie van Lichaam, Ziel en Geest. Het bereiken van Gezondheid is te omschrijven als onze individuele reis of WEG naar de ontdekking van ons ZELF en het verhogen van ons Bewustzijn naar het hoogst mogelijke individueel te bereiken niveau. Het heeft te maken met de ontdekkingsreis naar jou doel in het leven. Dit doel is een doel wat ver uitstijgt boven dit leven, waardoor je continue nieuwsgierig blijft en benieuwd naar de volgende stappen. Hoe kun je op deze manier werken naar Gezondheid.

Gezondheid en esoterische kennis
Men heeft een tijdje gedacht dat DNA de genetische code controleerde en dat informatie eenrichtingsverkeer was van DNA naar RNA en vandaar naar de eiwitten en de rest van ons lichaam, maar o.a. Dr. Lipton toont aan dat onzichtbare factoren, inclusief gedachten, de cellulaire structuur kunnen veranderen. Deze onzichtbare krachten zijn ook microgolven, lange en korte golven, radio golven en andere golven en elektro magnetische velden. Emotionele en mentale factoren blijken dus ook de genetische codes te beïnvloeden. Wanneer de omgeving buiten onze cellen vibreert op een perfecte frequentie, zal de interne energie in de cellen ook beginnen te veranderen naar die perfecte frequentie. Dit wordt bereikt door Yogi, die uitgaan van Bewustzijn en zo Gezondheid installeren in hun fysieke lichaam door meditatie technieken. De frequenties van de cellen komen dan op een veel hogere vibratie (= liefdesenergie) waardoor Gezondheid een vanzelfsprekendheid  wordt. Ja ging het maar zo makkelijk, even mediteren en klaar, maar er is meer voor nodig.

Voeding
Biologisch Dynamische voeding waarvan ruim 40% rauw, is nodig en wel: fruit, groenten, noten, granen.  Geen of weinig dierlijke producten, geen zuivel, geen  genetisch gemanipuleerde voeding, geen alcohol, geen witte suiker. Veel variatie in smaak en kleur doet wonderen, hoewel de groene kleur het belangrijkst is. Goed kauwen en niet te veel koude voeding helpt, net als niet te veel eten. De maag voor de helft vullen met voeding, voor een kwart vocht en voor een kwart met niets. Zorg dat je steeds een beetje trek houdt na het eten. Wat we denken en emotioneel meemaken moet ook worden verteerd. Het is Geestelijke voeding. Wat je op TV ziet is dat ook. Je kunt gezonde voeding kiezen op je beeldbuis of troep. Alles wat je leest, ziet, hoort en voelt is voeding voor ons lichaam. Dit is een korte samenvatting. Deze voeding geeft ons lichaam de mogelijkheid die vibratie te verwerken naar volledige gezondheid. De aanpassingen die ons lichaam doet aan veranderende omstandigheden geven in het begin reacties die door de reguliere geneeskunde worden aangezien als aandoeningen die moeten worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn: koorts, vermoeidheid, verkoudheden, zweten, huidklachten, griep, ontstekingen, hoofdpijnklachten,  diarree, constipatie,    ontstekingen, blaasontsteking bv,  e.a. Het lichaam gaat aanpassen door dat wij veranderen. Die aanpassingen behoren te worden begeleid op een natuurlijke manier met complementaire vormen van geneeskunde als (Esoterische) Acupunctuur, Homeopathie, Voedings adviezen, Meditatie technieken, Yoga, (Chinese)   Kruiden geneeskunde e.a.

Meditatie vormen
Enkele praktische meditatie vormen zijn snel te leren in de praktijk. Een onderdeel van de behandeling is die meditatievormen te leren. Er is een korte bij, waarbij je elke dag “verbinding maakt”. Ook is er een vorm bij waarbij je mediteert op het wegnemen van de oorzaak achter één klacht. Je kunt hier wel meerdere klachten doen, maar wel één voor één, anders werkt het niet. Ze zijn dus doel gericht en praktisch voor die mensen die geen meditaties gewend zijn. Vroeger gingen mensen bidden, maar het doel ervan is verwaterd. Diegenen die meditaties gewend zijn kunnen ook andere meditatie vormen ontvangen volgens technieken van de oudste Yoga vorm, de Raya Yoga of de Koninklijke Yoga, of Synthese Yoga. Het is de oorspronkelijke vorm, voor het werd opgeschreven. De yoga die verbonden is met de bron. Die meditatie is als water; het blijft zichzelf ook al veranderd het steeds. De kracht van liefde wordt aangeroepen in deze vormen.

Beweging
Ons lichaam heeft beweging en rust nodig in ongeveer gelijke delen. Voor de Gezondheid is een evenwicht tussen liggen, staan, lopen, zitten en denken van belang. Dit evenwicht veranderd in ons leven alleen al door onze leeftijd. Ook je werksituatie en woon plek hebben er veel invloed op. Denk eens aan je hobby’s, Algemeen schrijft men een half uur tot een uur beweging per dag voor als voldoende. Zelfs het Sloan Kettering Memorial Kanker Centre in New York adviseert en helpt cliënten er mee in hun behandeling bij kanker. Bewegen houd je het best vol wanneer je iets hebt wat je graag doet. Het maakt niet uit wat, wanneer je maar beweegt: wandelen, hardlopen, fietsen, dansen, zwemmen, noem maar op. Ga je beginnen met bewegen, dan is begeleiding op zijn plaats om blessures te voorkomen. Niet te hard van stapel lopen, maar les nemen, tot je weet wat je aan kan.

Meer kennis om te weten
Onze cakra’s, hulpcakra’s en alle acupunctuur punten ontvangen continue informatie uit de kosmos. (dit noemen we verbinding). Die informatie bevat alle kennis die er is. We mogen er bewust van zijn dat dit gebeurd. Bij klachten is er storing in de verwerking van die informatie. Meditatie en Esoterische Acupunctuur kunnen dit herstellen.  Komt die informatie in elke cel aan dat kun je dus zeggen: Elke cel weet wat hij moet doen. Okay.. maar wanneer een cel weet wat hij moet doen. (een cel is een soort fabriekje), dan heeft die cel alle materiaal nodig om te doen wat hij moet doen. Hier voor zijn nodig alle 143 mineralen, alle 38 vitaminen, alle 26 aminozuren en alle spore elementen. Dus de Biologisch Dynamische voeding. Gezondheid is dus 3 dingen: de juiste voeding, de juiste Geestelijke instelling en die informatie. Wanneer je GELD steekt in Gezondheid, dan wordt die Gezondheid vanzelf beter en beter. Nu steekt onze regering al het geld in Ziekte, wat betekent dat Ziekte groeit en groeit. Er is dus steeds meer geld nodig om die Ziekte aan te pakken.

Wat is de juiste aanpak van ziekte
Ziekte is de andere helft van Gezondheid. Het is er mee in balans. Door beweging veroorzaak je een klein beetje ziekte (hogere temperatuur, hogere hartslag, meer afvalstoffen, snellere glucose verbranding, lichte weefselschade e.a. Na het bewegen hersteld ons lichaam dit en is weer in balans. (Gezond). Dr. Moolenburgh vertelde dat ons lichaam te vergelijken is met een terrein, een veld. Wanneer er op dit veld bv. Madeliefjes groeien, kun je kalk toevoegen aan het veld (want dat geeft het aan) of spuiten met gif om die madeliefjes te doden. Ons lichaam is dat veld, dat terrein. Onze madeliefjes zijn de symptomen die we hebben. Wat doe je? Mineralen geven of pillen? Overtuig jezelf van je eigen kracht om te genezen. Gezondheid hoort bij ons, ziekte niet.

W: www.wimvoorbij.nl
E: voorbijwjam@hotmail.com