Voeding


voeding1Gezond worden en gezond blijven heeft veel te maken met goede voeding. Wanneer ons lichaam, onze cellen “weten wat ze moeten doen”, dan zijn het goed werkende kleine fabriekjes. Een fabriek heeft grondstoffen nodig, bouwmaterialen om iets te kunnen produceren. Zo ook onze cellen. De bouwstoffen voor onze cellen zijn de micronutriënten. Wanneer alle micro nutriënten er zijn, dan kan ons lichaam steeds in harmonie blijven. Er moeten nogal wat dingen in ons lichaam vervangen en in stand worden gehouden zoals bv de rode bloedlichaampjes, de witte, de bloedplaatjes de orgaan cellen, de botten, gewrichten, pezen en ga zo maar door. Ons lichaam is continue bezig alles te herstellen en verbeteren. Dat is gezondheid, het steeds weer aanpassen aan de veranderingen om ons heen en in ons.

De micronutrienten

Mineralen, vitaminen, aminozuren en spore elementen zijn de basis elementen die we nodig hebben. Trek om te eten geeft aan dat onze cellen wat tekort dreigen te krijgen van bepaalde nutriënten. Hebben alle cellen, alle nutriënten, dan gaat de trek om te eten weer even weg. Vul je de maag met ”troep” dan blijft de trek om te eten, omdat “troep” nu eenmaal niet voldoende goede nutriënten bevat.

In Nederland is de helft van de bevolking te zwaar.
Voor een groot deel is de oorzaak voedsel met
te weinig of geen micronutrienten en te veel troep.

Onder troep verstaan we chemische en synthetische stoffen, verkeerde E-nummers, medicijnen, drugs, alcohol, witte suiker, roken, genetisch gemanipuleerde of gemodificeerde voeding, eten uit de magnetron en verkeerd vlees (met hormonen, antibiotica) en andere. Het komt ook voor dat je denkt gezonde voeding te hebben zoals een lekker bloemkooltje bijvoorbeeld, maar dat die bloemkool ook helemaal niets bevat aan nutriënten. Veel groentes worden gekweekt in kassen op steenwol. In de kas is 24 uur UV-licht, steeds één en dezelfde temperatuur en de voeding voor de groenten komt via een waterstroompje onder het steenwol. In dit water o.a. kleurstoffen, smaakstoffen en stoffen die zorgen dat micro organismen de voeding niet goed kunnen verteren. (blijft het langer “goed” in de winkel, maar kun jij het ook niet goed verteren). De voedingswaarde in bijvoorbeeld broccoli was voor calcium in 1985 nog: 103 en in 1996 slechts: 33 voor foliumzuur van 47 naar 23. Alle groeten en fruit zijn tot soms 92% terug gelopen in waarde. Er zit niets meer in. Vaak wordt er gerommeld met voeding zoals bij soja en maïs. Dit rommelen noemen ze genetische manipulatie. De gevolgen zullen over jaren pas zichtbaar worden. Bovengenoemde groentes en voeding hebben geen aura, hebben geen energielichaam. Juist de aanwezigheid daarvan geeft aan dat de voeding gezond is. Onderzoek van dr. Rath en vele anderen toont aan dat voeding alle micro nutriënten moet bevatten willen wij gezond blijven of worden. Waar vind je dat nog?

Biologisch dynamische (bd) voeding

Slechts de Biologisch – Dynamische voeding bevat nog die nutriënten. De merken EKO en Demeter geven aan dat het BD kwaliteit heeft. De boer die zorgt voor die BD kwaliteit spuit geen kunstmest, werkt met de natuurlijke zaai kalender etc.

Bewustzijn

Weet wat je eet. Waarom stoppen we alles maar in onze mond zonder precies na te gaan wat er eigenlijk in zit. De natuur maakt voeding tot een geheel, tot een totaal product in harmonie met de kosmos. Zulke voeding heeft synergie. De onderdelen zijn een geheel en worden in ons lichaam herkend als één geheel door onze cakra’s die de aura van de voeding scannen. Ons lichaam is voor het in onze mond komt al ingesteld op die voeding en weet al of het er zo weer moet worden uitgewerkt of dat we er wat aan hebben. Vergeet niet dat er meer is tussen Hemel en aarde en dat is voor een deel inmiddels bekend in de Esoterie. Ons energielichaam, de cakra’s, de meridianen en de nadi’s, de lichtwereld, de verschillende sferen en dimensies, of de geestelijke wereld hebben zo direct, zo intens veel invloed, dat wanneer je dat zichtbaar zou kunnen maken je jezelf afvraagt wat we in godsnaam met al die synthetische troep, medicijnen en drugs aan het doen zijn. Bewustzijn dus…… Wat is goed om te doen. BD-voeding elke dag, groente, fruit, noten en graanproducten elke dag. Kort koken, blancheren, wokken om de kracht niet uit de voeding te halen en een groot deel rauw. Liefst geen dierlijke producten, mogelijk alleen eieren i.v.m. voldoende aanvoer van Vit B12 (trouwens ook te vinden in groene erwten, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, eiwit kippenei, rogge, taugé, zeewier, olijfolie, alfalfa, doperwten, sojabonen, geitenkaas en melk e.a.). Neem vooral zuiver, vitaal water. Niet teveel koffie en alcohol. Varieer in kleur, smaak en temperatuur. Maaltijd betekent malen en de tijd nemen! Bedenk dat emoties en gedachten de belangrijkste voeding is voor ons, leer daar goed mee om te gaan via o.a. meditatie zodat ze zuiver en gezond worden die gedachten.

Bidden voor het eten?

Mediteren, dat wel. Wat er met de voeding is gebeurd vanaf het zaaien tot het op je bord ligt is de vraag. Het gaat door vele handen, die allemaal hun energie meegeven aan die voeding. Dit is positief en negatief, zuiver en onzuiver. Wanneer je in een korte meditatie vóór het eten wenst dat alle negatieve energie weggaat en niemand schaadt, dan is de voeding gezuiverd van al die negatieve energie. Je kunt het als grijze of zwarte energie weg zien stromen tijdens je meditatie.

Gedachten en emoties

Gedachten en emoties is voeding die het moeilijkst te verteren is. Verdriet, angsten, woede, piekeren en andere hebben meestal met het verleden te maken. Ook zorgen voor de toekomst zijn schadelijk voor de gezondheid. Emoties die met het verleden te maken hebben geven meer Yinne klachten en emoties die met de toekomst te maken hebben geven meer Yange klachten. Leven in het NU – genieten – is de juiste manier van leven. Meditatie technieken kunnen helpen emotionele problemen te verwerken, maar dat gaat niet zo maar even. Afhalen Biologisch-Dynamische groenten in Haarlem: www.vrijwaterland.nl

Behandelingen – therapieën

Esoterische Acupunctuur met Meditatie adviezen, voedings en bewegingsadvies kan helpen gezond te worden en te blijven. Biologisch – Dynamische Voeding is in verbinding geweest met de aarde en deKosmos. Die voeding heeft een Aura wat door onze cakra’s is te scannen, te lezen. Die voeding past precies en wordt door ons lichaam “begrepen”. Stel je eens voor dat al onze cellen beschikken over alle 143 mineralen, 38 vitaminen, 26 aminozuren en alle sporenelementen, pas dan blijven we gezond. Door de “verbinding” (meditatie) met die Kosmos “weten” al onze cellen ook wat ze met die “voeding” moeten doen. Esoterische Acupunctuur is nodig wanneer we klachten hebben, ziek zijn en (nog) niet weten hoe we moeten veranderen naar gezondheid. Ook wanneer we nog niet ziek zijn! Helpt Esoterische Acupunctuur voorkomen.

Koken, blancheren, stomen, rauw, licht

Warme soep en thee elke dag, is goed om de maagfunctie te helpen sterk te blijven. Een goede maagfunctie blijft belangrijk voor de vertering van voeding en emoties! Ook een deel rauw is van belang. Rauwkost heeft het meeste LICHT, kort koken, blancheren heeft iets minder LICHT. Vlees heeft weinig LICHT en varkensvlees, medicijn, hebben geen LICHT. ECHTE VOEDING IS LICHT !!

Elke dag groene groenten met aanvulling van de andere “kleuren”. Denk ook aan Vitaal water drinken i.p.v. koffie, alcohol of fris. Ons lichaam balanceert yin en yang. Wanneer we alle voeding in zijn geheel, in een pan koken, zoals bij wokken, dan komen yin en yang al samen wat de maag energie scheelt. Warm van belang, omdat verwarmen de maag energie kost! Langzaam eten, goed kauwen en geen drinken tijdens het eten. Je verdund dan de maagsappen wat de vertering vermindert. Kleine beetjes (liever 5 keer/dag dan 3 keer/dag)