Koorts en Kanker


koortskankerKoorts is ons belangrijkste beschermings mechanisme. Wanneer er koorts is, dan zet ons lichaam een heel leger aan het werk. De activiteit van ons immuunsysteem verdubbelt al bij een lichte koorts.

Kinderen
Normaal heeft een baby tijdens zijn eerste levensjaar zo’n zeven virale infecties en/of andere ziektes die koorts veroorzaken. Deze koortsen activeren het immuunsysteem. Het leert hiervan! Onderdrukken van koorts met aspirine, antibiotica of andere medicijnen heeft tot gevolg dat het immuunsysteem niet leert voor zichzelf op te komen, te vechten. Klachten als allergie, astma, huidproblemen zie je terug bij deze kinderen. Dit duidt al op een niet goed functionerend immuunsysteem.

Vaccinaties
Mazelen, de Bof, Rode hond zijn kinderziekten die men vroeger allemaal doormaakte. Het immuunsysteem werd daardoor sterker. Het leerde zodanig dat er een leven lang bescherming op volgde. In de ‘Bijbelbelt’ komt mogelijk minder kanker voor dan in de rest van Nederland. Ik noem die rest maar ‘vaccinatiebelt’. Bij vele onderzoeken wereld- wijd blijken mensen met kanker al heel lang géén koorts meer te hebben. Ook blijken die mensen veel vaccinaties te hebben gehad en/of vaak antibiotica en penicilline.

Koorts behandelen?
Blijft een vraag. Er is iets aan de gang in je lichaam. Het natuurlijk verdedigingsmechanisme is aan het werk. Maak je je zorgen neem dan direct contact op met de huisarts. Ook wanneer je geen duidelijke reden voor de koorts weet is overleg nodig met je huisarts. Lang aanblijven van koorts (meer dan 3 dagen) is ook reden voor overleg. De koorts zelf is niet gevaarlijk! Het is zelfs genezend. Het is de enige manier waarop een immuunsysteem kan leren. In tegenstelling tot DNA zal ons immuunsysteem steeds veranderen, zich steeds aanpassen. Dit lukt heel goed door acties tegen virussen en bacteriën. Angst is dus een slechte raadgever.

Extreem hoge koorts (boven 40,5/41,0) vraagt om oplettendheid. Voldoende drinken is belangrijk. Koorts onderdrukken betekent dat het immuunsysteem dan niets meer leert, maar een huisarts is nodig bij extreem hoge koortsen, suf worden, verminderde urine, braken, vochtverlies, hartkloppingen, diarree duizeligheid, sterke vermoeidheid en zweten.

Baby’s/Kinderen
Kinderen hebben ‘baat’ bij koorts. Het kan snel opkomen, maar ook weer snel verdwijnen. Houdt de koorts wat langer aan dan is een natuurlijke manier om koorts te verlagen (zonder het leerproces van het immuunsysteem te stoppen) gewenst. Natte sokken met water en azijn aantrekken verlaagt de koorts, maar laat het immuunsysteem zelf zijn werk doen!

Volwassenen
Gedurende ons hele leven ontwikkelen zich in ons hele lichaam kankercellen. Door sigaretten te roken, of de rook alleen, straling, pesticiden, chemische en synthetische producten, virale infecties, dierlijke producten, zuivel, witte suiker, emotionele stress en ga nog maar even door. Wie ruimt die ‘onzichtbare’ kankercellen op? Juist ja: een sterk getraind immuunsysteem. Het blijkt belangrijk bewust te zijn van het feit, dat ons immuunsysteem training nodig heeft. Er zijn mensen die één of twee keer per jaar verkouden zijn of soms een griepje hebben met wat koorts. Eigenlijk een goed teken die kleine klachten. Het immuunsysteem wordt er sterker van. Gezondheid kan niet op zich zelf bestaan, maar heeft ziek zijn nodig om te blijven. Er bestaat een balans tussen gezond en ziek. Nooit koorts is ongezond!

Immuunsysteem sterker maken
Spieren kun je trainen, het uithoudingsvermogen is te trainen, maar ook het immuunsysteem kun je ’trainen’.

  • Een beetje ziek worden…af en toe.
  • Vegetarisch eten
  • Antioxidanten nemen
  • Bewegen (hardlopen, wandelen, sporten) minimaal 30 minuten per dag/6 dagen per week!
  • Yoga
  • Tai Chi en/of
  • Meditatievormen

Gevaren voor immuunsysteem
Voor artsen blijft het een moeilijke zaak om een afweging te maken bij behandeling van kanker. Op de korte termijn kan chemotherapie of bestraling mogelijk lijken te helpen, maar op de lange termijn verhoogt dit het risico op kanker enorm. Het immuunsysteem wordt door chemo en bestraling zeer sterk verzwakt. De algehele sterfte bij kanker is niets verminderd in de afgelopen vijftig jaar, wat aangeeft dat we zitten te wachten op iets anders dan chemo!

CT-scans en röntgen zijn risico’s die het immuun systeem verder onderdrukken. Dus wat is het nut van die scan, wat is het risico, hoe duidelijk is die test, wat verandert er in het behandelplan en is het noodzakelijk voor jouw herstel? Genetische factoren kunnen een rol spelen bij het krijgen van kanker, maar bij eeneiige tweelingen is slechts 18% correlatie. Levensstijl is oorzaak voor 82%. Ook in 2013 weer ruim 8% meer sterfte door kanker! Reguliere Geneeskunde alleen helpt duidelijk niet.

Systeem (Biologie) behandeling
In plaats van de focus leggen op één oorzaak of één lichaamsdeel begint men te beseffen dat meerdere factoren moeten worden bekeken als oorzaak en dat ook het gehele lichaam als systeem moet worden behandeld. Ons lichaam is een uniek ecosysteem in harmonie met de omgeving en de gehele kosmos. Zijn we in balans dan heeft kanker weinig kans.

Ons immuunsysteem pakt virussen, bacteriën, parasieten of protozoën aan met een koorts in het hele lichaam. Ons immuunsysteem moet indringers kunnen herkennen en tot actie kunnen overgaan. Dat heet koorts, dat is gezond. Helaas krijgen mensen met kanker geen koorts omdat het immuunsysteem niet meer werkt. Naast de bekende behandelingen wordt af en toe koortstherapie toegepast. In Keulen is zelfs een speciale kliniek, geleid door Dokter Robert Gorter. Hier werken ze met koortstherapie en andere technieken om het immuunsysteem te herstellen. Dokter Gorter heeft zichzelf genezen van kanker. Er is al 38 jaar ervaring mee! In landen als Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Israël, Japan, Zweden, de V.S., en zelfs ook Nederland hebben 230 klinische onderzoeken plaatsgehad. Er zijn meer dan 2800 artikelen in de medische literatuur verschenen. Over het genezend belang van koorts bij kanker is al gepubliceerd in medische literatuur in 1854, 1910, 1934 en 1936

Maretak (mistletoe of viscum album)
Bijna 70% van alle kanker patiënten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Centraal Europa krijgen maretak extract toegediend! Een belangrijk meetbaar effect is het herstel van het ´circadiaans temperatuur ritme`. Dit ritme is bij kanker weg en bovendien is de lichaamstemperatuur lager. Na koortstherapie zie je ook herstel van dit ritme en een hogere temperatuur.

Van Gezond naar ziek en weer Gezond
Wereldwijd zijn er veel onderzoeken die aantonen dat ons lichaam gezond blijft door af en toe wat ziek te worden. Virussen en bacteriën zijn er altijd geweest. Iedereen blijft er mee in aanraking komen. Om gezondheid dan te kunnen handhaven is harmonie met de kosmos of ons universum een eerste noodzaak. Klachten ontstaan door verstoring van ons lichaam met die kosmos. Met ons lichaam wordt bedoeld het fysieke lichaam met het etherisch- het astraal -het mentaal/causaal lichaam en het Hoger Zelf of het Zelf. De verstoring ontstaat door gedachte en/of emotie. Hierdoor kunnen onze chakra’s niet meer in lijn blijven ‘staan’, waardoor de verbinding met de kosmos stoort. Er komt dan minder informatie naar onze cellen. Gevolg is dat het immuunsysteem minder functioneert en we een goede kans maken kou te vatten. Is dat gebeurd dan worden virussen actief. Door die activiteit (bv koorts..!) gaat de kou er weer uit – komen chakra’s weer in lijn en wordt een emotie verwerkt. De informatiestroom herstelt en gezondheid keert weer.

Effect antibiotica, aspirine, hormonen
Ze geven ons immuunsysteem niet de gelegenheid een bacterie onschadelijk te maken, omdat deze bacterie wordt geremd in zijn werking door de medicijnen. Ons immuunsysteem leert dan niet dit geheel zelf te doen en er wordt voorbij gegaan aan het feit dat symptomen worden behandeld. ER MOET DUS NOG WAT WORDEN GEDAAN AAN DE OORZAAK!

Probiotica helpt de darmflora herstellen. Advies over gezonde biologisch-dynamische voeding zou moeten worden gegeven. Advies over beweging, advies over hoe te mediteren en te leren omgaan met emoties.

Microbioom
De eigen bacteriën vormen een genetische code van ruim 9.000.000 genen. Bedenk dit voor je antibiotica neemt. Je gooit je eigen genen weg. Blijft een koorts langer dan 5 dagen, dan is soms toch antibiotica nodig. Je gaat jezelf anders teveel uitputten. Na 5 dagen heeft ons immuunsysteem voldoende ‘geleerd’.