Informatiefolder Verwerking en Esoterische Acupunctuur

verwerkingOverlijden geeft meestal voor de nabestaanden een shock, een verdoofdheid. Dr. Kübler-Ross gaf dit al aan in haar boek. Er zijn daarna meerdere fazen waar een stervende doorheen gaat, waarbij de volgorde verschillend kan zijn per persoon.

Zo kun je ONTKENNING en eventueel WOEDE bemerken. Natuurlijk VERDRIET en BEZORGDHEID. Mensen kunnen behoorlijk in de put zitten, APATISCH zijn het even niet zien zitten. Toch ontstaat na verloop van tijd een BERUSTING, een ACCEPTEREN van de nieuw ontstane situatie. Verwerken heeft te maken met leren LOSLATEN en weer vooruit kijken naar nieuwe UITDAGINGEN, nieuwe plannen. Het kost wel tijd. Verwerken is niet iets van een jaartje.

Esoterische Acupunctuur
Ons lichaam wordt voortdurend ‘geplaagd’ door aanvallen van koude, wind, droogte hitte en vocht. Deze aanvallen komen van buiten. Emoties zijn ‘aanvallen’ van binnenuit. Verdriet angst en piekeren zijn voorbeelden van binnen uit. Deze emoties kunnen ons welzijn behoorlijk beïnvloeden. Blokkades door die emoties ontstaan vooral in het astrale lichaam aan de achterkant van het lichaam. Energieverlies kan hierdoor voorkomen, waardoor symptomen als vermoeidheid en weerstandsvermindering kunnen optreden. De zones rond het 2e t/m 6e Cakra worden erdoor belast. Soms is dit ook aan de voorkant aanwezig. De zone van de 2e Cakra is vaak zwakker, wat zichtbaar wordt als angst, haat, jaloersheid, verdriet, bedroefdheid, onwaardig voelen, spijt en schuld gevoel, veel tobben en piekeren. Ben je in staat verbinding te maken met het Hart Cakra en met het Hoger Zelf, dan krijgen we controle over de emoties. Met Esoterische Acupunctuur wordt gewerkt op het harmoniseren en balanceren van het Etherische en Astrale lichaam (o.a.), waardoor de verwerking van emoties wordt ondersteund. Waarom wachten we eigenlijk tot er klachten zijn?

Prachtig hulpmiddel bij verwerking
Sterrenkaartjes, Zonnekaartjes, Sterrenpost en Zonnepost zijn mooie hulpmiddelen bij verwerking. Sterrenkaartjes zijn herinneringskaartjes om dierbare en fijne herinneringen op te halen na het overlijden van iemand van wie je houdt. Een Zonnekaartje is een mogelijkheid om in gesprek te komen met mensen wanneer je te horen krijgt over iemand die binnenkort gaat overlijden. Ook met Sterrenpost en Zonnepost is dit het geval. Op www.daiseyluiten.nl is dit te vinden, erg waardevol. Zij heeft ook een bordspel uitgegeven waar meerdere therapeuten mee werken bij rouwverwerking. Adressen van therapeuten die er mee werken zijn te vinden op de site van Daisy Luiten.

Onze Bron van Vreugde
Op elk moment kunnen we ons geld, ons huis, onze baan, onze gezondheid, vrienden of familie verliezen. We kunnen dan slechts krachten in onszelf oproepen om dit verlies te dragen. Waar zijn die krachten? Dit soort krachten zijn aanwezig in ons lichaam, wanneer we die er van te voren hebben ingestopt, om het maar zo te noemen. Het zijn niet alleen fysieke krachten ontstaan door training (beweging), goede voeding en voldoende slaap, maar vooral psychische krachten, die versterkt worden door meditatie en spiritueel bewustzijn. Waarom zou je wachten tot je in nood verkeert om op zoek te gaan naar die hulp? Ziekte en ongeluk zijn vaak de reden dat mensen een innerlijke richting of spirituele richting zoeken. Wanneer alles voor de wind gaat lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Je bent moeilijk te overtuigen dat het ook dan, juist dan, beter is je ook bezig te houden met gezondheid. Ben je in goede conditie dan kom je klachten beter te boven. Dit geldt voor fysieke en mentale conditie.

Kiezen voor Gezond leven
Wanneer je kiest om voortaan gezond te gaan leven zijn de problemen niet weg. Eerdere ‘foutjes’ in voeding, denken, beweging etc. en eerdere emotionele gebeurtenissen werken later door. We gaan dus door gebeurtenissen en toestanden van psychische en fysieke aard, die nog het gevolg zijn van eerdere gedragingen kort of lang geleden. Je veroorzaakt een innerlijke verandering wanneer je gezond gaat leven, maar de uiterlijke omstandigheden blijven (nog) hetzelfde. (Werk, hobby, familie, wonen etc.). Een nieuwe manier van leven helpt ook een gebrekkige fysieke toestand beter te verdragen. Het legt kiemen voor toekomstige verbetering. Van de ene op de andere dag genezen gaat niet.

Omgaan met deze stress situatie
Door stressfactoren hoor je vaak dat mensen ‘moe’ zijn. Ondanks dat blijft iedereen rennen en doorgaan, zonder even rust te nemen. Actief zijn is goed, maar moet zonder te ‘moe’ te worden. Ontspannen door de dag heen is erg belangrijk, al is het enkele keren vijf minuten. Op momenten dat er niets te doen is, zoals tijdens wachten voor de kassa of tijdens het wachten in de file kun je je gedachten even tot rust laten komen. Denk aan dingen die je leuk vind. Ook kun je dit soort korte momenten zelf creëren en dan even op een bank liggen, of een korte wandeling in een park of bos maken. Het gaat er om de gedachten even helemaal erg anders op te richten. Van ‘binnen’ even STIL te zijn. Iedereen kan stil zitten in een stoel, maar het gaat om van binnen stil zijn en dat kan midden op de dam in Amsterdam.

Ook de tijd nemen om te eten (Maal TIJD). Je bent dan verplicht even te stoppen met rennen, werken en hollen. Ga niet eten in een staat van verwarring, woede of ontevredenheid. Dit geeft negatieve trillingen die hun effect hebben op alles, dus ook op het verteren van de voeding. Probeer eerst rustig te zijn van ‘binnen’ en ga dan eten. Vroeger ging men voor het eten bidden. Tegenwoordig kunt U een meditatie doen voor het eten met de wens dat alle negatieve energieën weg gaan uit de voeding. Daarna eten!

Eten in harmonie en U kunt de dag weer aan. Je voelt dan innerlijk (van ‘binnen’) rust en vrede en niets kan je dan verstoren.

Dingen doen die je graag wilt
Klinkt mooi. Als je geen liefde voelt voor iets, dan heb je ook geen enkele zin om je ervoor in te spannen. Je voelt je dan gedwongen en wanneer dat zo is, loopt niets zoals het zou moeten. Maar wanneer je van iets houdt, dan zal je wil je voort stuwen om datgene te zoeken en te vinden waar je van houdt.

In ons onderbewustzijn is aanwezig wat we eigenlijk willen. Wat is dat onderbewustzijn? Het onbewuste is verbonden met het mineralen rijk. Het onderbewustzijn met het planten rijk, het bewustzijn met het dieren rijk, het zelfbewustzijn met ons, de mens, en het bovenbewustzijn met de grote Meesters en Ingewijden.

Door meditatie kun je verbinding maken met je onderbewustzijn en ook met je bovenbewustzijn Eten, ademen, slapen hebben te maken met krachten uit het onderbewustzijn. Door meditatie kun je die handelingen beter doen. Ga slapen met de beste verlangens en gedachten om hun verwezenlijking te bevorderen.
Kijk maar wat er met je gebeurd, wanneer je terug komt op een plek, waar je wat moois hebt beleeft. Je herbeleeft dan bijna de zelfde gewaarwording als voorheen. In gedachten (meditatie) kun je ook terug gaan naar zo’n moment en dan beleef je dezelfde emoties als toen. Je kunt dus van alles terughalen. Ook negatieve emoties komen op die manier terug, omdat alles is opgeslagen. Door concentratie op mooie momenten stuur je, schakel je, weg van de negatieve gevoelens.

Bij meditatie is het beter eerst naar het bovenbewustzijn te gaan en te beschermen met goud licht. (meditatie A-4tje). Is dat goed gedaan, dan kun je zonder kleerscheuren in het onderbewuste afdalen. Veel mensen gaan ’s avonds in rust (na meditatie) slapen met de wens, ’s morgens bij het opkomen van de zon een meditatie te doen. De zon is basis voor Alles op aarde. Meditatie moet echt onder leiding. Er zijn veel valkuilen. Enige kennis erover is van belang. Herstellen gaat vanuit het Mentaal en Astraal lichaam. Het denken en de emoties ‘zitten’ daar. Vanuit de kosmos komt continue informatie naar ons toe. Door stoornissen in genoemde lichamen kan die informatie niet zo maar naar fysiek komen. Wanneer ons fysieke lichaam die informatie niet krijgt ontstaan stoornissen.

Esoterische Acupunctuur kan helpen bij het herstellen van klachten. Ook preventief is Esoterische Acupunctuur goed. Het beste komt Esoterische Acupunctuur tot zijn recht door ook te werken op Gezondheid en Bewustzijn. Dus wanneer je (nog) niet ziek bent!