Wat zit er in u eten?


Uit de gids van Bouillon Uitgeverij geschreven door Corinne Gouget met herziene druk door Will Jansen. De gids heeft tot doel mensen te informeren over de mogelijke effecten die additieven in levensmiddelen op de gezondheid zouden kunnen hebben. Beter voorkomen dan genezen. Zie www.bouillonmagazine.nl

Groenten uit eigen tuin

Vroeger nog wel, maar nu niet zo vaak meer. Het onbehandelde fruit, zelf gemaakte jam, worteltjes en boerenkool uit eigen tuin is zeldzaam aan het worden. Voeding komt nu voor een groot deel van steenwol en wordt door de voedings industrie behandeld. In blikjes, plastic zakjes, doorsjes, tubes en potjes kunnen we het kopen.

Wat wordt toegevoegd?

 Uit wwf analyses blijkt dat er tegenwoordig kinderen worden geboren met sporen van chemische producten in hun bloed. Dat is afschrikwekkend en ver over de limieten.  Dr. Richard Caldecott schreef al in 1961: chemische producten hebben een veel grotere genetische of mutagene werking op de mens dan straling en de hedendaagse additieven kunnen een nog groter gevaar betekenen. Er worden antiklonter middelen toegevoegd, antischuim middelen, conserveermiddelen, emulgatoren, geleer middelen, geur, reuk en smaakstoffen, glans middelen, meel verbeteraars?, rijsmiddelen, smaakversterkers, stabilisatoren, voedingszuren, vulstoffen etc. Etc.

Wat zou je moeten vermijden?

Corinne Gouget heeft in haar eerste uitgave alle toevoegingen naast elkaar gezet. Daarbij heeft ze meerdere toevoegingen als zeer gevaarlijk bestempeld en met rood aangegeven. Wanneer meerdere, maar nog onvoldoende bewijzen zijn verzameld, maar de stof niet zuiver lijkt te zijn wordt dit aangegeven met oranje. Is de toevoeging gezond (voorlopig althans) dan wordt aangegeven met de kleur groen. Wanneer u gaat winkelen hoeft u maar één keer het etiket er op na te lezen of er “verkeerde” e-nummers inzitten.

Download de app via: enummers-app.nl 

Hierop zijn alle e-nummers terug te vinden. Handig in de winkel.

Gevaar.

Eet je veel snoepjes en kauwgum dan krijg je zeker e967 xXylitol binnen en e300 Ascorbinezuur. Ook e621 Mononatriumglutamaat komt zeker binnen met snoep. Het zijn e-nummers die niet vermeld hoeven te worden of men weet het gewoon niet, maar deze drie vernietigen gewoon je neuronen, maar je blijft wel leven.

Gevaar

E102                   e123

E124                   e127

E129                   e950

E951                   e952

E954                   e955

Bovenstaande e-nummers zie je veel terug in snoek, kindervoeding, koekjes etc. Ze zijn genotoxisch. Betekent dat ze het dna beschadigen. U kunt dus het beste de e-nummers vermijden. Koop die rotzooi niet en verplicht de industrie andere oplossingen te vinden. Ook op internet te vinden.